VB-selejtezők Óceánia: Kiütéses vendég siker

altMagyar idő szerint hajnali 6 órakor kezdődött a Salamon-Szigetek és Új-Kaledónia által játszott VB-selejtező mérkőzés. A találkozó vendég sikert ígért, tudni illik erre felé nagy különbség van csapat és csapat között.

Az OFC névre hallgató selejtező sorozat egyenes ágon nem ad világbajnoki résztvevőt, hanem a kvalifikáció nyertese pótselejtező párharcot vívhat egy dél-amerikai ellenféllel, mely szintén pótselejtezős helyen végzett. Ez a selejtező sorozat például Európához képest roppant elől jár, hiszen itt már 2 forduló lezajlott és a térségből csupán már négy csapat van talpon. Salamon-Szigetek, Új-Kaledónia, Új-Zéland és Tahiti.

Ez a négy csapat egy csoportban oda-vissza vágós rendszerben játszik egymással és a csoport első helyezettje vívhatja a már említett pótselejtezőt. A csoport egyértelmű fekete báránya tahiti, z ő játékerejük nem túl acélos, míg Új-Záland és Új-Kaledónia némileg kitűnik a csoportból. Minden bizonnyal kettejük közt dől el az első hely sorsa.

A ma reggeli mérkőzés az esélyeknek megfelelően könnyedén, nyerte a vendég együttes, fél tucat gólt lőve rendezték el soros ellenfelüket. Az első félidőben még csak 1-2 volt az állás, ám a második játékrészben potyogtak a gólok, és azért a meccs végére a hazaiaknak is sikerült 2 alkalommal az ellenfél hálójába találni.

Salamon-Szigetek – Új-Kaledónia 2-6 (1-2)

Forrás: fociclub.hu


(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez