Webber: Nem áll szándékomban Vettelt segíteni

A Red Bull csapat ausztrál pilótája, Mark Webber a csapattársa, Sebastian Vettel bajnoki esélyei helyett inkább a saját futamára fog összpontosítani a Brazil Nagydíjon.

Mark Webber a bajnoki címre esélyes Vettel előtt, a 3. helyről várhatja majd a Brazil Nagydíj rajtjelét, miközben Vettel ellenfele Fernando Alonso Pastor Maldonado büntetésének köszönhetően egy helyet előrelépve a 8. hely helyett a 7. helyről vághat majd neki a futamnak. Webber szerint azonban a legjobb, amit tehet az az, ha a saját versenyére összpontosít, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

„Úgy gondolom, hogy holnap saját magunkra kell összpontosítani, a legtisztább versenyt futva, amit csak tudok” – nyilatkozta Webber. „Én teljesen a saját vezetőfülkémre fogok ezért összpontosítani.”

Webber szerint pedig a holnapi futam nagyon nehéz lesz, ahol bizony az időjárás döntő szerepet játszhat. „Mi ismerjük Interlagost, és tudjuk, hogy vagy nagyon betalálsz, vagy nagyon elhibázod a dolgokat. Egy apró zápor bármikor jöhet, és igazán meglephet téged. Így mi mindhárom abroncsot, az esős, az intermediate és a slick abroncsokat is használhatjuk. Ezért holnap nyitva kell tartanunk a szemünket. De bármi is lesz, jó szezonzáró futamunk lehet, és én alig várom, hogy egy jó eredményt érjek el.”

Forrás: formula.hu, Szabó Imre
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez