Sörből készítenek üzemanyagot

biodízelA folyékony kenyér oldaná meg a világ egyik legnagyobb kérdését? A sörgyártáskor keletkező származékok segítségével igen, állítják szibériai tudósok.

Az Orosz Tudományos Akadémia Boreszkov Katalízis intézete többek között azon dolgozik, hogy mikromoszatokból biodízelt nyerjen. A gyorsan növő és a természetben igen elterjedt algák nagyon alkalmasak erre a célra, idézte a Dozsdgy televízió Alekszandr Piligajevet.

Számtalan mikromoszat termelődik a sörgyártás során is, amelyek a legkisebb kockázati kategóriába tartoznak és rengeteg organikus komponenst tartalmaznak.

Jelenleg a szibériai tudósok körülbelül száz moszattörzset vizsgálnak, amely során már sikerült biodízel-szerű anyagot előállítaniuk.

Piligajev ugyanakkor hangsúlyozta, minden lehetőséget ki kell használni, hogy a lehető legolcsóbban állítsák elő a biodízel, és amikor ez megvan, akkor el lehet mondani, hogy tényleg létezik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez