Timosenkót Berlinbe vitték gyógykezelésre

Sürgős műtéten esik át, mert egyáltalán nem tud a jobb lábára állni.

Timosenko gépe péntek este szállt le a Schönefeld repülőtéren, és megérkezése után az ukrán politikust azonnal a Charité berlini egyetemi kórházba szállították.

A Timosenkót kezelő orvosok szombat délután tartanak sajtótájékoztatót, de a politikus nem vesz részt rajta, és a klinikán azt mondták, hogy gyógykezelése ideje alatt sem fog nyilatkozni a sajtónak. Mivel az orvosok a páciens beleegyezése nélkül nem tájékoztathatják a nyilvánosságot a beteg egészségi állapotáról, a Charité kórházban sem mondanak semmit Timosenkóról.

Julija Timosenkót az ukrán parlament döntése alapján február 22-én helyezték szabadlábra. A volt kormányfő hétéves börtönbüntetését töltötte, amelyre 2011 októberében ítélték hivatali hatalommal való visszaélés vádjával.

A politikus a minap közölte a BBC-vel, hogy március 8-án vagy 9-én sürgős műtéten esik át, mert egyáltalán nem tud a jobb lábára állni. Nem árulta el, hogy hol hajtják végre a műtétet, de február 24-én, szabadulása után a politikus elfogadta Angela Merkel német kancellár ajánlatát, hogy a Charitében ápolják.

A Charité orvosai hónapokkal ezelőtt, már a harkivi börtönkórházban megvizsgálták Timosenkót. Akkoriban a politikus gerincfájdalmakra panaszkodott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez