Nyugdíjasokat segít a modell

Önkéntes akcióba fogott egy novoszibirszki modell: saját autójával utaztat nyugdíjasokat és kisgyerekes anyukákat.

Szociális taxi névre keresztelte ingyenes szolgáltatását Maria Kocsnyeva, a Missis Novosibirsk International – 2014 versenyzője. Hetente kétszer-háromszor 2-3 órában saját autóján szállítja ingyen a nyugdíjasokat és az anyákat leginkább az orvoshoz, vagy bevásárolni.
A Család és gyerekek szociális központ koordinátora, Irina Tyimofejeva elmesélte, egy héttel ezelőtt tért be hozzájuk Kocsnyeva, hogy egyedülálló és nehéz körülmények között élő anyáknak ajánlja fel segítségét. A szociálismunkás elmondta, nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre. Sajnos, olyan is előfordult már, hogy senki nem akadt, aki a szülészetről haza vigye az édesanyát és újszülöttjét.
Kocsnyeva maga állja a Szociális taxi benzin költségeit, az akciót tavasz végéig folytatja. Ugyanakkor azt gondolja, a kezdeményezés láttán az adminisztráció saját eszközeivel új embereket és új autókat indíthat.
A Missis Novosibirsk International – 2014 szépségversenyt március 25-én tartják. A győztes képviselheti a régiót a Krasznojarszkban rendezendő, országos Missis Siberia versenyen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez