Forrongó Kijev – képekben

ForrongoKijev A1Budapest – Forrongó Kijev címmel nyílt rendkívüli minitárlat a belvárosi Robert Capa Központban! A csupán néhány napig látogatható kiállításon a szomszédos főváros utóbbi heteinek, hónapjainak aggasztó mindennapjaiba, az ukrán forradalom megrázó eseményeibe nyerhetnek bepillantást az érdeklők a magyar fotóriporterek lencséin keresztül.

A hetekig tartó lázongások és hosszú napokig tartó keserves összecsapások pillanatait megörökítő képekkel arra szeretnék felhívni a figyelmet a kiállítás ötletgazdái és a fotóriporterek, hogy nem mehetünk el szó nélkül a ma történései mellett.
– Szerettünk volna egy olyan kiállítást szervezni, ami a teljes sajtó spektrumát átfogja, és ahol az eddig csak különböző médiumokban megjelent fotókat együtt is megtekinthetik az érdeklődők. Ez a tárlat abból a szempontból is rendhagyó, hogy Magyarországon annyira nem gyakori, hogy egy mai, ennyire aktuális témában állátsunk ki, hiszen a kijevi kérdés még ma sincs lezárva – árulta el az MTI fotószerkesztőség vezetője, Virágvölgyi István.
– Mi akkor voltunk Kijevben, amikor az első agresszív hullám lement a Majdanon. Nem voltak véres összecsapások, hanem inkább egy állóháború alakult ki. Ebből kellett valamit kihoznom fotóriporterként, épp ezért én inkább karaktereket, arcokat kerestem, és ebből jött össze ez a portrésorozat. Kicsit hétköznapi volt már akkor a hangulat, persze voltak még maszkos emberek, de voltak, akik például már munkába siettek és pont a Majdanon vezetett át az útjuk. Ezeket a karaktereket akartam bemutatni a fotóimmal – mesélte Hirling Bálint, a Vs.hu fotóriportere.

forkijev3

forkijev2

forkijev

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez