Szevasztopolból kormányoznak az oroszok

Kormányülést tart az orosz kormányfő és kormányának sok tagja a tíz napja Oroszországhoz csatolt Krími Köztársaság és Szevasztopol városa szociális és gazdasági fejlesztésének kérdéseiről.

Váratlanul a Krím félsziget fővárosába, Szimferopolba érkezett hétfőn Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök és kormányának több mint fele, hogy ott tartson kormányülést a tíz napja Oroszországhoz csatolt Krími Köztársaság és Szevasztopol városa szociális és gazdasági fejlesztésének kérdéseiről.

A rendezvényről a kormányfő adott hírt a Twitter közösségi oldalon. Ő a legmagasabb rangú orosz tisztségviselő, aki ellátogatott a korábban Ukrajnához tartozó fekete-tengeri félszigetre, amióta azt március elején orosz fegyveres alakulatok vonták ellenőrzésük alá, majd népszavazást rendeztek a terület Oroszországhoz való csatlakozásáról.

Medvegyev a múlt héten számos minisztériumot és hatóságot utasított, hogy készítse el a terveket a Krím és Szevasztopol városának fejlesztéséhez, az ott élők helyzetének javításához.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez