Elengedték a magyar foglyot Ukrajnában

A TEK közlése szerint “sikeres tárgyalásokat követően” szerda délelőtt fogva tartói elengedték az Ukrajnában dolgozó magyar férfit.

Kiszabadult a vasárnap Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) Társadalmi Kapcsolatok Osztálya szerdán az MTI-vel.

“A TEK és a külföldi partnerszolgálatok együttműködésének eredményeképpen – sikeres tárgyalásokat követően – szerda délelőtt fogva tartói elengedték az Ukrajnában dolgozó magyar férfit” – írta közleményében a TEK.

A TEK hétfő délután közölte, hogy ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában, és a TEK speciális egysége a helyszínre utazott. Hozzátették, hogy a műveletet irányító törzs összeült a központban, és felvette a kapcsolatot az ukrán hatóságokkal, valamint folyamatosan konzultál a Külügyminisztériummal.

Hajdu János hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, a foglyul ejtett magyar férfi egy ukrajnai cégnél dolgozik. A magyar útlevéllel rendelkező férfi magyar rendszámú gépkocsijával közlekedve a munkáját végezte, amikor a válságövezetbe, “rossz helyre tévedt”. Ezért nem klasszikus túszejtésként kezelik a helyzetet, és egyelőre senki nem kért semmit azért, hogy a férfit szabadon engedjék – tette hozzá.

Ukrajnával jogsegélye van hazánknak, így a TEK embereinek könnyebb helyzetük volt, mint korábban Szíriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez