Bombázzák a donyecki repülőteret

Az ukrán kormánycsapatok bombázzák a donyecki repülőteret az ország keleti részén. Az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság képviselői elmondása szerint 3 helikopter és két repülőgép emelkedett az égbe.

Korábban jelentették, hogy a donyecki felkelők ajánlották az ukrán katonáknak, hagyják el a légikikötő területét. Amikor az utóbbiak visszautasították az ajánlatot, összecsapásra került sor.

Az ukrán légierő légicsapásokat mért hétfőn a donyecki nemzetközi repülőteret megszálló fegyveres szakadárokra, majd deszantosok érkeztek oda, hogy megtisztítsák tőlük a légikikötőt – jelentette az ukrán média.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint először két Szu-25-ös vadászgép figyelmeztető lövéseket adott le a “terroristák” irányában, majd miután ők viszonozták a tüzet, két MiG-29-es vadászgép, illetve négy Mi-24-es katonai helikopter is bekapcsolódott a harcokba. A helikopterek deszantosokat szállítottak a helyszínre. Az ukrán katonák közül senki sem esett el.

A légi kikötőt védő katonák korábban elhagyták a repülőtér épületét, és a leszállópálya melletti erdős övezetbe vonultak vissza. A szakadár fegyveresek a reptér épületének tetején foglaltak el tüzelőállásokat. A tetőn egy automata gránátvetőt és több mesterlövészt láttak szemtanúk.

A biztonsági erők 6-8 helikoptere és két vadászgépe köröz a repülőtér fölött, lövések hangjáról számoltak be a helyszíni tudósításokban. Egyes hírek szerint a szakadárok lelőttek egy katonai helikoptert.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez