Férfi nemiszerv miatt cserélné le a bankjegyeket egy orosz képviselő

Egy orosz képviselő meg akarja változtatni a százrubeles bankjegyet, mert azon meztelenül látható Apollón, a művészetek görög istene. A bankjegyet az az Apolló-szobor díszíti, amely a moszkvai Nagyszínház, Oroszország egyik fő kulturális szimbólumának homlokzatát ékesíti.

“Világosan látszik, hogy Apollón meztelen, látni lehet a nemi szervét” – mondta Roman Hudjakov, az orosz ultranacionalista liberális demokrata párt parlamenti képviselője.

“Kérést nyújtottam be a parlamenthez, amelyet közvetlenül eljuttattam a központi bank vezetőjéhez is, és kértem, hogy a bankjegyet hozzák összhangba a gyermekvédelmi törvénnyel, és távolítsák el róla Apollónt” – közölte.

A képviselő azt is elmondta: látta, amint két gyerek a bankjegyet nézegeti. “A kislány azt visította a fiúnak ‘látod, mondtam neked, hogy egy pénisz van rajta’. Megdöbbentem” – magyarázta.

A képviselő ötlete jól tükrözi a konzervativizmus terjedését Oroszországban.

A moszkvai Bolsoj is címlapra került annak idején, amikor fügefalevéllel fedték le az óriási Apollón-szobor nemi szervét 2011-ben a majdnem hét évig tartó restaurálás befejezésekor.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez