Fűtött padokkal készül Moszkva a télre

havaspadOtthoni és utcai használatra is régen kifejlesztették már a fűtött padot. Bár elég kézenfekvőnek tűnik, hogy a nagy orosz telekben ilyeneken melegedjenek az emberek, Moszkvában egyelőre csak néhány darab lesz belőlük. 

Nem kell különösebben szervezetlen tömegközlekedés ahhoz, hogy fájjon a buszra várni egy -25 fokos délutánon. Hogy átvészelhessék, sőt élvezhessék a farkasordító hideget, hamarosan nagy segítséget kapnak a moszkvaiak.

Városi fórumot rendeznek november első hétvégéjén a moszkvai Összoroszországi Kiállítási Központban (VDNH). A rendezvény egyik szenzációja a Novoszibirszkből érkező fűtött pad lesz. Az már önmagában jó referencia, hogy a fagyos város egyik vállalata szállítja. A New Horizons olyan mechanizmussal látta el az utcai bútort, amely akkor lép működésbe, ha  -15 fok alá süllyed a hőmérséklet.

„A fűtött padokkal az utcákat, stadionokat és udvarokat is kész ellátni a gyártó” – írja az Interfax. Hogy pontosan mikortól válik az orosz fővárosban megszokott látvánnyá az innovatív bútor, még nem tudni. Mindenesetre egy szeptemberi felmérés szerint a moszkvaiak támogatják a kezdeményezést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez