Kiházasítanák az orosz prostituáltakat

Nem a rablóból pandúr elvre alapozza törvényjavaslatát az a szentpétervári képviselő, aki a kuncsaftokkal vetetné el az örömlányokat. Olga Galkina egyelőre csak társadalmi vitát indítana.

Érdekes javaslatokat tettek a prostitúcióval kapcsolatban a második orosz főváros képviselői az utóbbi időben. A homoszexualitással szembeni kirohanásairól híres Vitalij Milonov például büntetné az utcalányok tevékenységét. A Civil Platformot képviselő Olga Galkina viszont házasságot ajánlana a feleknek.

Merthogy kettőn áll a vásár. A szex-szolgáltatásokat igénybe vevők felelősségét már több országban is felismerték, eredményesen csökkentve ezzel a prostitúciót például Finnországban, Norvégiában, Svédországban és Izlandon.

A nemzetközi tapasztalatokból kiindulva a képviselőnő komoly pénzbírsággal, illetve szabadságvesztéssel sújtaná az örömlányokhoz járó klienseket. A szex-szolgáltatásokkal élőket 4.000-10.000 rubellel (23.000-57.000 Ft), vagy ötnapi elzárással sújtaná. Ha pedig az adott kuncsaft azt is tudja, hogy az „örömszerzőjét” úgy kényszerítették a feladatra, akkor 50.000-100.000 rubel (286.000-570.000 Ft), vagy 10-15 nap elzárás legyen a büntetése.

Viszont aki sem pénzzel, sem börtönbe vonulással nem kíván törleszteni, annak harmadik lehetőséget is felajánlana: mindenféle büntetéstől mentesülhet az a kliens, aki hajlandó a szolgálatot nyújtó prostituáltat feleségül venni.

Ahhoz, hogy ez a javaslat életbe lépjen Oroszországban, először a szentpétervári vezetésnek kell jóváhagynia: úgy mehet további tárgyalásra Moszkvába, a parlamentbe. A Kommerszant pétervári kiadásában Galkina hangsúlyozta: valójában a társadalmi vita elindítása érdekében alkotta meg ezt az érdekes törvénytervezetet.

Oroszországban ugyanis, bár törvényileg tiltják, rendkívül elterjedt a prostitúció. A Belügyminisztérium tavalyi adatai körülbelül egy millióra becsülik az örömlányok számát, ebből 150.000-500.000 lehet kiskorú. A konkrét tevékenységen kívül jelenleg a prostitúcióra kényszerítésért, a szex-munka megszervezéséért, a kiskorútól kapott szex-szolgáltatásért, illetve futtatásért vonnak felelősségre az orosz hatóságok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez