Paris Hiltont is öltöztetik Szaúd-Arábiából

Aranykorát éli a divatszakma ott, ahol a nők csak a kezüket és az arcukat mutathatják nyilvános helyeken. Olyannyira, hogy nemrégiben a Vogue dubaji rendezvényén Roberto Cavalli olasz designer és a szupermodell Naomi Campbell is ott ült az első sorban, amikor Razan Alazzouni mutatta be új kollekcióját. Az a fiatal szaúdi tervezőnő, aki Paris Hiltonnak, Emma Robertsnek és Kelly Osborn-nak is készített már ruhát, és akitől rendszeresen vásárolnak a Kardashian nővérek.

Alazzouni azt mondja az Al Arabiyának a saját ruháiról, hogy azért különlegesek, mert keleti és nyugati hatások ötvöződnek bennük. Ahogy őbenne is, hisz Szaúd-Arábiában nőtt fel, de Bostonban szerzett diplomát. A Közel-Kelet főként a gyöngyök és hímzések használatában jelenik meg nála, selymen, bársonyon, csupa kényeztető luxusanyagon. A nyugati művészeti oktatás hatása meg a ruhák szoborszerűségében. Mindegyik egy külön sztorit mesél. Legdrágább modellje egy 18 ezer dolláros esküvői ruha volt: 82 méter anyagot használt hozzá, és 2 ezer óra alatt varrták fel kézzel rá a gyöngyöket.

Szerinte nagy fellendülés van a szaúdi divatiparban, egyre több a riválisa, és ez nagyon izgalmas. Növekvő iparág, sok tehetséggel. De az ő példaképei a nagy szaúdi üzletemberek, hozzájuk hasonló sikerekre tör. És ezt, úgy véli, el is éri majd, hisz az, hogy jártas a klasszikus és a kortárs művészetekben, előnyt jelent neki azokkal szemben, akiknek csak a divatiparban van hátterük. Most egy ékszerkollekcióval bővítette a palettáját, nem utolsó sorban az üzleti siker érdekében. Marketingre elsősorban a közösségi médiát használja. Azt mondja, ez nagyon hatásos, pillanatok alatt nemzetközi ismertséget hozhat.

original

Ami a felívelést illeti, abban egyetért vele a legnagyobb szaúdi ruhaforgalmazó cég főnöke is. Szerinte nagy sikerek várnak a szaúdi tervezőkre a következő években. A szaúdi nők már nem csak az európai divatfővárosokban vagy Amerikában akarják bővíteni a ruhatárukat, hanem olyan darabokra is vágynak, amelyeknek közük van a saját kultúrájukhoz, mégis kifinomultan juttatják érvényre a nőiességüket. Még ha nyilvános helyen kabátot is kell venniük a csodás designer darabok fölé.

divat1

divat4

divat3

divat5

divat6

divat2

Razan-Alazzouni-3-620x465

19525 317502581701595 228037757 n

21989 592523757429884 2081392660 n

Razan-Alazzouni-3-620x465

8

13

RazanAlAzzouni1

kelly-osbourne-sparkles-for-glamoholic-anniversary-issue

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez