Pokoli torony Dubaj

A 15. emeletről ereszkedtek alá kötélen a munkások egy dubaji felhőkarcolóból, amelyben tűz ütött ki. Az egyik szemtanú azt mondja: olyanok voltak, mint katonák hadgyakorlaton. Vagy mint sok Pókember.

A lángok egy 29 emeletes lakóház építekor csaptak fel: egy német darufelügyelőt a bőrkesztyűje mentett meg – írja a Gulf News. A férfi azt mondja: amikor meglátta a lángokat, tudta, hogy csak az erkélyen át menekülhet. Éppen a 15. emeleten volt a társaival, a toronydaru karját próbálták a helyére rakni, amikor meglátták a gyorsan terjedő füstöt. Megpróbálták elérni a lépcsőt, de már nem tudták. Belekapaszkodott egy kötélbe, 7-10 métert csúszott lefelé, amíg elért egy állványzatot. Csak a kesztyűje égett el a surlódástól. Bemászott egy kosárba, amelyben már több indiai munkás volt. Kiengedték a féket, de a kosár nem mozdult, vagyis lefelé nem: ehelyett kibillent. Rohantak az egyik oldalról a másikra, míg végül a kosár cikkcakkban földet ért.

Köülbelül r300 munkás rekedt a már csaknem kész épületben, közülük csak egynek nem sikerült megmenekülnie: ő beleakadt egy ablakpárkányba, és leesett a kötélről. A tűz a 7. emeleten ütött ki, onnét terjedt felfelé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez