Pózolj oroszlánnal!

Ez az egyik őrület az arab szupergazdagok között. A közösségi médiában egymás után jelennek meg a fotók és a videók: én és a nagymacskám a Lamborghini tetején, a motorcsónakban, én az oroszlánom szájában. Az állatokat több tízezer dollárért veszik. Többnyire illegálisan.

Az egész azzal kezdődött, hogy valaki rendszeresen posztolt ilyen képeket az Instagramon. Pillanatok alatt negyedmillió követője lett. Az illetőről, Humaid AlBuQaishról nem lehet tudni, hogy miből él, de azt igen, hogy mesésen gazdag. Minden képről a luxus köszön vissza. Mármint az oroszlánon és gazdáján kívül. Vagyis oroszlánokon. A fiatal férfi egy egész állatkertet tart nagyragadozókból: a fotókon birkózik velük, eteti őket.

Erre mások is vérszemet kaptak: ők is gyorsan beszerezték a saját oroszlánjukat, motorcsónakba ültették, vagy éppen a fejüket dugták a szájába. Mindezt persze gondosan dokumentálták. A nagymacskák birtoklása státuszszimbólummá vált. Annál is inkább, mert mondjuk egy ritka fehér oroszlánért 50 ezer dollárt is elkérnek a piacon. Ha ezt megveheted, nyilvánvalóvá teszed, hogy bármit megvehetsz – mondja egy állatkerti igazgató a CNN-nek. Azé az állatkerté, amelyik az Emirátusokban befogadja a kirakott vadakat. Mert amikor azok nagyon megnőnek vagy bevadulnak, a büszke gazdák túladnak rajtuk. Akiknek megszelídített vadállatuk van, nagyon bátornak hiszik magukat. Pedig csak hülyék. Amit meg csinálnak, az simán állatkínzás – véli az igazgató.

lion9

Miután az oroszlánok birtoklását nyilvánosan fitogtatják a közösségi médiában, azt hinné az ember, hogy az ilyesmi nem ütközik törvénybe az Emirátusokban. Pedig igen. Egy év alatt 200, illegálisan tartott ragadozót koboztak el a hatóságok. Nem csak oroszlánokat: tigriseket, párducokat, gepárdokat, sőt még hiénákat is.

lion2

lion3

lion5lion6

lion10

{youtube}w3PM7HXhnoE{/youtube}

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez