A muszlimokat bíráló verse miatt támadták meg a palesztin költőt Dániában

A 18 éves Yahya Hassan palesztin származású költőt hétfő este megtámadták a koppenhágai központi pályaudvaron. Egy muszlimokat bíráló verse miatt verték meg, támadóját azóta már elfogták.

Hassan verseiben a dániai muszlimokat jellemző álszenteskedést bírálja. A fiatal költő palesztin bevándorló szüleit és nemzedéküket vádolja azért, mert kisiklott az élete, otthagyta az iskolát, és kisstílű bűnöző lett belőle. Hassannak az sem tetszik, hogy a muszlimok visszaélnek a szociális juttatásokkal, verik a gyerekeiket, nem tudnak beilleszkedni a dán társadalomba, és túlságosan ragaszkodnak a Koránhoz.

Yahya Hassan címet viselő, október 17-én megjelent könyve eddig 17 ezer példányban kelt el, miközben Dániában a verseskötetek többségéből alig ötszázat adnak el a boltok. A publikáció óta a fiatalt többen halálosan megfenyegették, és nyilvános felolvasásain rendőri védelem alatt áll.

A fiatal férfit hétfőn egy 24 éves palesztin származású dán állampolgár, név szerint Isaac Meyer, verte meg. A férfit már 2007-ben hét év börtönbüntetésre ítélték, mert terrortámadást tervezett egy ismeretlen európai célpont ellen, de 2010-ben kiszabadult.Yahya Hassan öt-nyolc ütés érte az arcán és testén, de azóta már kiengedték a kórházból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez