Izraelnek kémkedett az Ördög ügyvédje producere

A hollywoodi producer Arnon Milchan, aki például az Ördög ügyvédje című amerikai filmet is rendezte, kémkedett a Moszadnak, és cégei által kiépített kémhálózat segítette hozzá Izraelt ahhoz, hogy nukleáris fegyvert fejlesszen ki.

Arnon Milchan több mint 120 filmnek volt a producere, többek között a Pretty Womannak, a már említett Ördög ügyvédjének, és a Volt egyszer egy Amerikának.Milchan bankszámlákat hozott létre az Egyesült Államokban, és vállalatok bizalmas irataihoz jutott hozzá, segítette hozzá a LAKAM egységet (Izrael gazdasági kémhálózata a LAKAM.) A izraeli-amerikai producer elmondása szerint 17 országban 30 vállalatnál folytatott kémtevékenységet is.

A 70-es években Milchan cégén a Heli Trading Corporationon keresztül több száz millió dollár értékben kerültek ki ki Izraelbe kétes módszerekkel helikopterek, rakéták, és egyéb berendezések az Egyesült Államokból.
Simon Peres, aki a Milchan jó barátja, elmondta, hogy ugyanezen a cégen keresztül jutottak hozzá nukleáris berendezésekhez, és eszközökhöz is, amiknek nagy szerepe volt a Negev-sivatagban található Dimonai atomreaktor felépítésében.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez