Förtelmes bűnről beszél a főmufti

Bűn a nemek keveredése. Legalábbis ezt állítja a szaúdi főmufti. Ráadásul nem csak sima, hanem förtelmes bűn, veszélyes nem csak a nőkre, de az egész társadalomra. Abdul Aziz bin Abdallah al-Sejk a pénteki nagy imán azt mondta: azok a nők, akik akár csak beszélnek is erről, a saját erkölcsüket akarják aláásni.

A nemek keveredése bűnös nyugati elgondolás, amely rémségeket, szerencsétlenséget és veszedelmet hoz az iszlám közösségre – fogalmazott a királyság első számú egyházi méltósága. Miközben a saria óva inti a férfiakat, hogy ne kapkodják el a válást, egyes nők illetlen viselkedése és szemérmetlensége bizony gyakran vezet házasságok felbomlásához – mondta. Ugyanakkor arra intette a férjeket, hogy legyenek türelmesek az asszonyaikkal, ne feledkezzenek meg azok jó cselekedeteiről sem. És viselkedjenek méltányosan mindegyikkel, ha több van nekik.

Nos, a főmuftinak nem ez volt az első ellentmondásos beszéde – emlékeztet az al Arabiya. A múlt hónapban éppen az autóvezetés ügyében mondott egy másikat. Abban arra figyelmeztette a szaúdiakat, hogy ne foglalkozzanak túl sokat a témával, legyen elég annyi, hogy a nőket azért tiltják el a kormánykeréktől, hogy megakadályozzák a Gonosz térnyerését. Márciusban pedig a Twitterről állította, hogy az a “bohócok tanácsa”, igazságtalan, helytelen és rossz gondolatok piaca. Egyébként ebből a kijelentésből is meglehetős médiacirkusz kerekedett.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez