Kilencéves gyerek vezette a nagyimát Ammanban

Csodagyerek – mondják a jordániaiak. Arról a 9 léves fiúról beszélnek, aki kívülről fújja az egész Koránt. És nem csak otthon, vagy a medreszében, hanem immár az el Ibrahimi mecsetben is, Ammanban.

Különleges csemegét kaptak a pénteki nagyima résztvevői a jordán főváros egyik mecsetjében. Sok százan szorongtak, hogy meghallgathassák az új hitszónokot: egy 9 éves gyereket. Az arab királyság iszlám vallási hatóságai engedélyt adtak Anasz al-Sattinak, hogy ő vezesse az imát, miután levizsgáztatták, és kiderült: a fiú több éves munkával szóról szóra megtanulta a Koránt. Nem csak egyes részeit, hanem mind a 114 szúrát.

A fiú azt mondja: Isten adta neki a tehetséget ehhez, és ha már adta, nyilván jó okkal tette. Neki csak annyi a kötelessége, hogy megkérje: segítsen jó célra használni az isteni ajándékot. Azt állítja: teljesen önerejéből tanulta meg a szent könyvet, anélkül, hogy bármelyik vallási központba eljárt volna ezért.

A helyi lapok szerint a fiú magabiztos és összeszedett volt, amikor életében először felment az emelvényre az el Ibrahimi mecsetben. A beszéde is illett hozzá: többnyire arról szólt, hogyan lehetünk jó gyermekei a szüleinknek. Anasz egyébként teljesen normális 9 éves: jól tanul az iskolában, és játszik a szomszéd gyerekekkel. Egy dologban különbözik tőlük: úgy szervezi a napjait, hogy mindegyikből jusson néhány óra a Koránra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez