Diáktüntetések több egyiptomi egyetemen

Az egyiptomi rendőrség könnygázt vetett be kedden a Kairói Egyetem hallgatóinak szétoszlatására, akik Mohamed Murszi megbuktatott államfő mellett tüntettek.

A szintén kairói al-Azhar Egyetem hallgatói vasárnap óta többször összecsaptak a rendőrökkel, tiltakozva a tüntetéseken részt vett húsz diáktársuk letartóztatása és vád alá helyezése ellen. A tiltakozások kedden továbbterjedtek a Kairói Egyetemre.

A Kairói Egyetem diákjai kedden összecsaptak a rendőrséggel, miután az egyetemvárosból kitódulva egy útkereszteződés felé haladtak, amely az egyetemet egy nyüzsgő kereskedelmi negyeddel köti össze. A diákok vízzel töltött műanyag zacskókkal dobálták a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. A rendőrök szögesdrótot állítottak fel, és páncélozott járműveket vezényeltek a helyszínre erősítésül.

Egy diák közlése szerint az al-Azhar Egyetemen tüntető hallgatók támogatására érkező több száz egyetemistát a rendőrök könnygázzal fogadták. Utcai csetepaté alakult ki, legalább négy diák megsérült gumilövedékektől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez