Karácsony nélkül hagyná Kuvaitot egy képviselő

Betiltaná a karácsonyt egy képviselő Kuvaitban. Azt mondja: nevetséges és bántó az ilyesmi egy iszlám országban.  A kuvaitiak persze ettől még vidáman költik a pénzüket a fenyőkkel diszített üzletekben a Jingle Bells dallamára.

Grincs babérjaira tör egy parlamenti képviselő Kuvaitban. Emlékeznek még? Ő volt a zöld szörny, aki ellopta a karácsonyt. Hamdan al-Azmi azt mondja: a nyugati szokások majmolása sértés az iszlámra nézve. Korábban már a Halloween ellen is felszólalt: azt egyenesen sátánizmusnak nevezte. Most úgy fogalmazott: megengedni azt, hogy olyan ünnepeket reklámozzanak, amelyek idegenek az iszlámtól, nevetséges és sérti az ország vallási tanait. Azt is kérte a miniszterelnök-helyettestől, hogy ellenőrizzék fokozottabban a nyaralókban folyó tevékenységeket, mert a fiatalok karácsonyi partikra készülnek az ilyen helyeken.

A kuvaiti minisztériumok mindazonáltal még semmit nem léptek. Nem tiltották be a karácsonyi árukat, nem szedették le a fényfüzéreket a fákról, és nem zárták be azokat a helyeket, ahol a Hollandiából importált fenyőket árulják. A szupermarketekben változatlanul kapható az angol karácsonyi puding és az olasz karácsonyi kuglóf, nem is szólva a nagy csokoládégyártók mikulásairól. És vélhetően a fiatalok is tovább szervezik a hagyományos karácsonyi partikat.

Aki komolyan vette a figyelmeztetést, az a brit nagykövetség volt – írja az al Arabiya. Arra hívta fel a Kuvaitban élő angolokat, hogy tartsák be az ország szabályait, különös tekintettel az alkoholtilalomra. Legalább karácsony idején. Még nevet is adtak a kezdeményezésnek: a karácsony 12 napja. Mint a régi karácsonyi dalban. Hogy problémamentes legyen az ünnep, arra figyelmeztetik a briteket, hogy ha alkohol hatása alatt állnak, őrizetbe vehetik őket, és hogy az ivászat törvényesen csak 21 év felett legális. Pedig Kuvaitban még akkor sem.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez