A saját családja követeli a jemeni apa kivégzését

Jemenben azért került az intenzív osztályra egy hároméves kislány, mert a saját apja megerőszakolta. A férfi fivére az apa kivégzését követeli.

Súlyos belső vérzésekkel, eszméletlen állapotban vittek be egy 3 éves gyereket az egyik szanaai kórházba. A kislány vaginája szétszakadt: mint kiderült, azért, mert a saját apja megerőszakolta. Az esetről az egyik jemeni hírportál számolt be, a védelmi minisztériumtól kapott információkra hivatkozva.

A kislány nagybátyja a saját fivére kivégzését követeli. Azt mondja: az egész család megtagadta a férfit a megbocsáthatatlan és szörnyű bűnért, amit elkövetett. Arra is figyelmeztette a hatóságokat, hogy ha nem tesznek eleget a kérésnek, és nem végzik ki gyorsan az apát, akkor ők veszik a kezükbe a dolgot, és ők végeznek vele.

Az elszegényedett jemeni vidékeken gyakori az erőszak és a gyermekházasság. Az utóbbi időben gyermekvédő szervezetek próbálják ezeket megakadályozni, néha sikerrel, de néha nem. http://www.keletport.hu/index.php/eletmod/227-megmentettek-a-hazassagtol-a-12-evest http://www.keletport.hu/index.php/eletmod/76-apja-gyujtotta-fel-a-15-eves-menyasszonyt

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez