Kényszerleszállás Medinában, 29 sérülttel

Irán második legnagyobb városából, Meshadból érkezett Medinába a szaúd-arábiai légitársaság, a Szaudia egyik gépe, 315 utassal a fedélzetén, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania. Az eset reggel történt, a Mohamed bin Abdulaziz hercegről elnevezett repteret lezárták, az összes bel- és külföldi légijáratot törölték.

29-en sérültek meg, közülük 11 embert kórházba is kellett vinni. A többieket a repülőtér rendelőjében látták el. A kényszerleszállás oka műszaki hiba volt: a helyszínen készült felvételek szerint a hátsó kerekek bent ragadtak, amikor a Boeing 767-300ER landolt, és lángfarkat húzott maga után a leszállópályán. Azonnal a géphez rohant mindenki, akinek kellett: a mentők, a tűzoltók és a repülőtér biztonsági alakulata.

A szaúdi polgári légiközlekedési hatóság szóvivője azt mondjta: miután a pilóta értesítette az irányítótornyot arról, hogy gondok vannak a hátsó kerekekkel, és vélhetően nem sikerül rendesen letennie a gép jobb oldalát, azonnal elkezdték az előkészületeket a kényszerleszálláshoz. Amit aztán sikeresen meg is oldottak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez