A teve, aki majdnem kutya

Kiszúrta a tömegben régi gazdáját egy szaúd-arábiai vásáron egy teve. Az állat odament a férfihez, a nyakát a válla köré fonta, és békésen lehúnyta a szemét. Az ex-tulajdonos szerint tévesen gondolják sokan úgy, hogy a tevék csak szállítóeszközök: sok közülük kutyahűséggel bír.

A szaúdi férfi a tevék felvonulását nézte a barátaival, és közben hangosan kommentálta a látottakat. Egyszer csak egy állat kivált a sorból, a kocsikkal mit sem törődve odament hozzá, és hosszú nyakával körülölelte a vállát. Meglepve ismerte fel benne egyik saját régi tevéjét, amelyet 7 hónappal ezelőtt adott el.

A férfi úgy gondolja, hogy a hangját hallotta meg és azonosította be az állat. A teve nyilván úgy vélte, hogy üdvözölnie kell a régi gazdát egy öleléssel. Ő meg el sem akarta hinni, hogy mi történik – mesélte az al Arabiyának. De nagyon boldog volt: felidézte benne a gesztus azokat az időket, amikor még ő etette a tenyeréből kenyérrel a jószágot. Szerinte a tevék nagyon hasonlítanak a kutyákra: hűségesek, és nem felejtenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez