Kitiltják a libanoni szexbombát az egyiptomi mozikból?

Egyiptomban átmenetileg le kellett állítani “A lélek édessége” című film forgatását: a cenzorok ugyanis belekötöttek két, már elkészült jelenetbe. Pedig a főhősnőt az arabok nagy kedvence, a libanoni szépség, Haifa Wehbe alakítja. A kifogásolt képsorok egyikében megerőszakolják, a másikban viszont csak megcsókolják.

Erről a Londonban szerkesztett híroldal, az Elaph számolt be, mondván: a cenzoroknál azért csapta ki a két jelenet a biztosítékot, mert szentségtörőnek és szexuálisan provokatívnak tartják őket. A cenzorbizottság elnöke nem volt hajlandó kommentálni az értesülést, mondván: a film még befejezetlen, így nem is születhet döntés arról, hogy mehet-e a mozikba.

A lélek édessége egy Roh nevű nő köré épül, aki a mindennapok nehézségein próbál felülkerekedni. Őt alakítja a libanoni énekes-színésznő, akiben a nézők az arab szépség jelképét, rajongói pedig a szuperbombázót látják.

Egyiptomban még Mubarak elnök idején vezették be, hogy a filmeseknek engedélyt kell kérniük a forgatáshoz, majd a bemutatáshoz is a cenzorbizottságtól. Ha ezt nem kapták meg, esélyük sem volt arra, hogy alkotásuk egyiptomi mozikba kerülhessen. Amikor Mubarak hatalmát már csaknem három évvel ezelőtt megdöntötték, a művészek abban bíztak, hogy a cenzúrára is ez a sors vár. De nem lett igazuk – írja a Reuters.

Erről egyébként korábban már mi is írtunk: http://www.keletport.hu/index.php/eletmod/97-egyiptom/266-kivagta-a-biztositekot-a-cenzoroknal-az-elso-egyiptomi-meleg-film

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez