Rossz idők járnak a szíriai first lady londoni családjára

A szíriai elnök londoni rokonaira nem járnak túl jó napok. Basher el Asszad feleségének családját annál nyíltabban gyűlölik a szomszédaik, minél tovább húzódik a polgárháború.

A Daily Mail arról ír, hogy a dél-londoni Actonban, ahol laknak, az emberek egyre gyakrabban szerveznek tüntetéseket Favaz Akrasz és felesége, Szahar házához. Ők a szíriai first lady, Aszma asszony szülei. Akik a demonstrálókon túl kioktatásokat és inzultusokat is kénytelenek elviselni, leggyakrabban a környékbeli szírektől. Az emberek megvetik őket, legalábbis egy ellenzéki szír újságíró szerint.

Az illető azt mesélte a londoni lapnak, hogy mindenki felsőbbrendűbbnek érzi magát a házaspárnál, mert már feláldozott valamit Szíriáért: családtagjait, otthonát, városát. Elátkozott hely – áll egy fehér transzparensen, amelyet az ingatlannal szemben függesztettek ki. És azt is ráírták, hogy Arábia összes parfümje sem volna képes elnyomni azt az irtózatos bűzt, amit az Asszad rezsim bűnei árasztanak.

Akraszék egy négy hálószobás ikerházban élnek, a kertben pálmák állnak. A kerítésüket ledöntötték a tüntetők, duplaüvegű ablakakat betörték, és a falat festékbombákkal dobálták meg. A brit rendőrök többnyire közbeléptek, de a szomszédok szerint már biztonsági őrök és kamerák is védik a házat.

A pár ritkán válaszol a csengetésre, és többnyire a hátsó kaput használja. A férj nem nagyon mozdul ki, de Asszad anyósát annál gyakrabban látják a Harrods bevásárlózacskóival hazajönni, vagy az unokákkal a játszótérre menni – írja a Daily Mail. Persze ez utóbbiba is azonnal belekötnek a környéken lakók. Azt mondják: kint játszik a gyerekekkel, miközben a veje szíriai gyerekek millióinak rabolja el az életét úgy, hogy azok már soha többé nem fognak tudni nevetni.

Asszad feleségének, Aszmának az édesapja homszi szunnita családban született. Ez a város a lázadások középpontjában áll, és sok szunnita felkelőt látott harcolni az alavita elnök ellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez