Dániába indult, Szíriában halt meg

 

Sidney-ben a héten tartottak halotti imát a 22 éves Amira Karrumért és férjéért. A nő Ausztráliában élő családja nem nagyon érti, mi történt. A lányuk karácsonyra Dániába indult Sidney-i otthonából, aztán már csak a halálhíre érkezett haza – Szíriából.

Amira decemberben szólt a szüleinek, hogy Dániába megy, a barátaival tölti az ünnepeket. Aztán néhány hét múlva a hozzátartozói azt a hírt kapták az ausztrál külügytől, hogy a lányuk és a vejük meghalt, mégpedig a szíriai háborúban. A news.com hírportál szerint az apa összeesett, amikor ezt megtudta.

A fiatal párt Aleppo közelében ölték meg egy héttel ezelőtt. Amira féltestvére szerint a családnak fogalma sem volt arról, hogy a nő Szíriában volt, azt sem tudják, hogy került oda. Mert ugye, amikor december 20-án elindult, Koppenhágáról volt szó. Barátokról, meg talán egy kis humanitárius munkáról. A férje Szíriában élt, nyilván azért utazott ő is oda, de mi mind azt hittük, hogy Dániában találkozik vele – mondja.

A hírek szerint Amira fiatal férje, Juszuf Ali egy dzsihádista csoport tagjaként harcolt Szíriában. De ezt ő sem árulta el a családjának. Pontosabban azt megmondta, hogy hová tart, de azt állította, hogy humanitárius munkát fog végezni.

Amira nővére, Rose a Facebook-oldalán azt kérte: imádkozzanak az ismerősök a “mártírként” meghalt párért. Szerinte mind a ketten a menyországban vannak már, hisz a mártírok egyből oda jutnak.

Az ausztrál kormány közleményt adott ki arról, hogy erősen ellenjavalja a szíriai utazást a rendkívül veszélyes helyzet miatt. Ausztráliának nincs nagykövetsége vagy konzulátusa az országban, így nem nagyon tudnak bárkinek is segíteni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez