Dubajba viszik Európát, az időjárásával együtt

Hófödte vagy esőáztatta utcák ott, ahol a szinte állandó napsütés a fő attrakció: Dubajban 2016-ra elkészülnek az Európa szigetek. Stockholmtól Rómáig, Párizstól Szentpétervárig be lehet majd barangolni az egész öreg kontinenst gyalog. És hogy a feeling teljes legyen, időről időre eső vagy hózápor zúdul majd a nyakunkba.

A projekt nem most indult, de a gazdasági válság lelassította. Most mégis úgy néz ki, hogy két év múlva átadják a mini Európát a dubaji mesterséges szigetvilágban. Ami a mini világ része lesz majd egyszer. Az Európa szíve hat szigetet foglal majd el. Olyan villák, szállodák és piacok lesznek benne, amelyeket az európai építészet és életstílus inspirált. Hó és esőáztatta utcák teszik teljessé az élményt. Hogy ezt hogyan fogják megoldani, azt nem árulja el a projekt mögött álló német ingatlanfejlesztő cég, a Kleindienst Group vezérigazgatója. Josef Kleindienst csak annyit mond, hogy abszolút új német technológiával oldják meg a dolgot.

Már 600 tonna építőanyagot és felszerelést vittek a szárazföldről a szigetekre, de mielőtt megkezdődik az építkezés, vibrációs tömörítéssel erősítik meg a talajt. A befektetők ébredezni látszanak Csipkerózsika-álmunkból, egyre többen szállnak be, a dubaji fejlesztő pedig pontonhidat építene a szállítás, és így a munka meggyorsítására.

317f24d8-40e7-470a-a821-be3bd4c4591b heart of europe

A hat európai szigetből a legnagyobb a “kontinens” lesz, osztrák, olasz, spanyol, német és francia épületekkel és kulturális örökséggel. A kisebb szigeteket Monaco, Svédország, Svájc és az orosz Szentpétervár ihlette. A beruházó Európa minden résznek egyedi hangulatát ígéri. Például Monaco a francia riviéra eleganciáját és gazdagságát mutatja majd, fenséges modern villáival és luxusjachtjaival. Svédország pedig egy régi piacét, amelyet a híres stockholmi Saluhall mintájára építenek fel.

4391e3e6-b20f-4f52-81da-75252c5b7162 banner-monaco

Teljesen hiteles élményre törekszenek a tervezők, Európa időtlen szépségével. A hat szigeten persze ott lesznek a nagy szállodaláncok is, szépen manikűrözött kértek, légkondicionált bevásárlóközpontok, utcai mutatványosok és rengeteg, ma még titokban tartott látványosság között.

És, hogy mi se maradjunk ki ebből a dubaji Európából: a mindezt megvalósító cég Ausztriából és Magyarországról indult, és 2003-ban jutott el a Közel-Keletre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez