Megjósolta a halálát a Facebookon a 18 éves áldozat

A libanoni lány utolsó posztjában azt írta: háromszor is hajszálon múlt, hogy túlélt egy-egy robbantást, és nem tudja, hogy negyedszerre is ilyen szerencséje lesz-e. Nem volt. Kedden megint annak a cipőboltnak a szomszédságában követtek el merényletet Bejrútban,  ahol dolgozott.

A 18 éves Marija el Dzsahari abban az utcában halt meg, amelyben már január másodikán is robbantottak: nagyjából ugyanott, ahol most. Nagyon életvidám volt, egyformán kezelt mindenkit, öregek, fiatalokat – mondja egy idős rokon. Őt is inkább barátnak tekintette, mint nagynéninek. Boltban dolgozott, de jobb jövőről álmodott. Élni akart, biztonságban.

Egy másik nő arról beszél a Daily Starnak, hogy naponta eszébe jut: el kellene költözni a libanoni főváros déli részéből. Ahányszor megy az utcán, és meglát egy autót, arra gondol: vajon ez lesz az, amelyik felrobban, és megöli őt?

Dél-Bejrút a Hezbollah egyik erőssége, de a helyiek azt mondják: a keddi célpont közelében nem voltak fegyveresek, vagy Hezbollah-érdekeltségek. A robbantásban négyen haltak meg, és harmincan megsebesültek. Az áldozatok között van egy húszéves fiú is, meg egy apa, aki a sérült fiát próbálta kocsival kórházba vinni.

A Szíriában harcoló és az al Kaidához tartozó Nuszra Front libanoni szárnya jelezte, hogy tagjai követték el a merényletet. Közölte: további robbantásokra is készül a Hezbollah ellen, amiért az Asszad elnököt támogatja a szíriai polgárháborúban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez