Botrányos párkapcsolat Izraelben: Netanjahu fia és egy norvég lány

Jair Netanjahunak, a miniszterelnök fiának, egyre csak dagad a “botránya” Izraelben: egy norvég diáklánnyal jár és ez alaposan kiverte a biztosítékot néhány szélsőséges csoportnál. Az ultrakonzervatív csoportokon kívül már a család is ellenzi a párkapcsolatot.

Az izraeli ultrakonzervatívok össztüzébe került az izraeli miniszterelnök, miután kiderült, hogy fia egy norvég lánnyal jár. A “szentföldi asszimiláció” ellen küzdő Lehava felszólította Netanjahut, hogy tiltsa el fiát a lánytól. Oslói sajtóértesülések szerint az izraeli kormányfő a davosi világgazdasági fórumon újságolta el norvég kollégájának, Erna Solbergnek, hogy 23 éves fia, Jair egy Izraelben tanuló 25 éves norvég diáklánnyal jár, és már el is látogattak együtt a skandináv országba.

Az ultraortodox Sasz párt vezetője, Arieh Deri kijelentette, hogy Netanjahu fiának szerelmi élete nem magánügy, mert a miniszterelnök “a zsidó nép szimbóluma”. A politikus emlékeztetett arra, hogy vannak barátai, akik “tíz-, sőt százmillió dollárokat költenek az asszimiláció megakadályozására”.

Még szélsőségesebb szervezetek, köztük a “szentföldi asszimiláció” ellen küzdő Lehava, felszólították a kormányfőt, hogy tiltsa el fiát a norvég diáklánytól. A Lehava vezetője figyelmeztetett, hogy ha nem vetnek véget a kapcsolatnak, a miniszterelnök unokái “nem lesznek zsidók”.

A helyzeten korántsem javít, hogy a Netanjahu-család többi tagja is nyíltan ellene van a párkapcsolatnak. Dr. Hagai Ben-Artzi, Netanjahu sógora is, aki egyenesen “a nagyszülők örökségének a sárba tiprásához hasonlította a párkapcsolatot.”A miniszterelnöki hivatal egyelőre nem reagált a kritikákra.

Benjámin Netanjahu fiatalon egy nem zsidó nővel élt házasságban, aki később áttért a zsidó vallásra. A norvég diáklánnyal randizó Jair a kormányfő harmadik feleségétől, Sarától született.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez