Hiányzik a Coco Pops a szent háború tini harcosának

Hiányzik neki a családja és a reggeli gabonapehely – állította az interneten, kérdezz-felelek szeánszon egy brit tizenéves, aki a dzsihádista Iraki és Szíriai Iszlám Állam (ISIS) katonájának mondta magát. Arról is beszélt, hogy a harcosok leginkább Samsung Galaxyt használnak.

“Csak a családom hiányzik, semmi más. Oké, hiányzik a Coco Pops is, elismerem”. Ezt az a netező mondta, aki az Ask.fm közösségi médiaoldalon válaszolt a neki feltett kérdésekre. A tizenéves brit dzsihádista, aki Abu Dujana néven jelentkezett be, azt állította: 4 hónapja van Szíriában. Törökországból jutott be, mégpedig könnyedén. Szerinte ha elkap valakit a török rendőrség vagy a hadsereg, annak azt kell mondania, hogy újságíró. És simán továbbengedik.

A kérdezők leginkább arra voltak kiváncsiak, hogy milyen a mindennapi élet az iszlám radikálisok szíriai táboraiban. A mudzsahedek 40 dollárt kapnak egy hónapra, és további negyvenet minden feleségért és gyerekért, aki velük van – válaszolta. Ráadásul ingyen is lakhatnak. Arra a kérdésre, hogy mit vigyen magával az, aki csatlakozni akar, azt mondta: a legtöbb embernek Samsung Galaxy-ja van, ne vigyen senki IPhone-t. És ne vigyenek túl sok ruhát, mindent be tudnak ott helyben szerezni.

Amikor az ISIS és az al Kaida kapcsolatáról kérdezték, azt mondta: szakítottak. Az al Kaida kiközösítette a csoportot. Szerinte ez azért van így, mert Zavahiri lett az al Kaida vezére. Oszama sejk halála óta sok gondja van az al Kaidának – tette hozzá.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez