Maga mögé utasította az orosz kormányfőt a szépséges királyné

Joggal büszkék a jordániaiak királynéjükre: Rania nem csak szépségével, de a Twitteren elért teljesítményével is a világ közéleti szereplőinek élvonalában van. Nála csak az amerikai, az indonéziai és a török elnöknek van több követője. Az orosz kormányfőt viszont már maga mögé utasította.

Tavalyi a közéleti Twitter-élmezőnyt Barack Obama vezette: több, mint 40 millióan követték. A jordán királyné, Rania a negyedik a sorban, 3 millió feletti követővel: 2013-ban félmillióval sikerült növelnie a számot. Rögtön utána az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev jön a Digital Policy Council adatai szerint.

A kairói Amerikai Egyetemen végzett, palesztin származású, most 44 éves Rania talán a legbefolyásosabb nő a Közel-Keleten. Asszonyok milliói nem csak ruhatárát és az eleganciáját figyelik őfelségének, hanem közéleti tevékenységét is. A Twittert is leginkább a kultúrák közötti párbeszéd szélesítésére, a megértés és a tolerancia népszerűsítésére használja. Több oktatási és egészségügyi kezdeményezést, női képzési programot indított már útjára.

A királyi házból most már nem csak neki van Twittere, hanem férjének, Abdullah királynak is. Igaz, az övét jórészt az udvar működteti, hogy az uralkodó tevékenységéről hírt adjon. De néha maga Abdullah is sajátkezűleg tweetel.

Rania: királyné, befolyásos közéleti személyiség és divatikon.

Queen-Rania-speech

raniamichel

Desktop34-1

QueenRaniaJordanQueenRaniaVisitsHarlembM6enUg0Upml

jordan

131

QueenRania

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez