Hegymászók fagytak meg a Sínai hegyen

Egyiptomban nyolc hegymászó tűnt el még szombaton a Sinai félsziget déli részén, a Szent Katalin kolostor közelében. Négyet megmentettek, négynek csak a holttestét találták meg. Az utolsóét, Mohamed Ramadan filmrendezőét csak ma.

Szombaton csapott le egy hóvihar az egyiptomi hegymászókra a Sínai félsziget déli részén, a Sínai hegyen, a bibliai égő csipkebokorról híres Szent Katalin kolostor közelében. Összesen nyolcan tűntek el. Közülük három ember megfagyott holttestére hétfőn akadtak rá a mentőalakulatok. Négy másikat még időben megtaláltak, a negyedik áldozat, Mohamed Ramadan holttestére csak ma, vagyis szerdán bukkantak rá, alig 400 méterre attól a helyről, ahol fagyhalált halt társait már két nappal korábban fellelték.

A túlélőket beduin vezetők mentették meg: ők a helyismeretüknek köszönhetően tudták kihozni a szerencsétlenül járt hegymászókat. Akiket aztán mentőhelikopterek vittek a Szent Katalin kórházba – írja az al Ahram. A többiek hozzátartozói a közösségi médiában publikálták a hegymászók fotóit, és könyörögtek a hatóságoknak, hogy mentsék meg őket. A hadsereg szóvivője, Ahmed Mohamed ezredes azt mondja: az időjárási körülmények, beleértve a -11 fokos hideget, jelentősen hátráltatták a mentést.

A Sinai hegy nyaranta népszerű célpontja a hegymászóknak Egyiptomban. Télen viszont a kiszámíthatatlan időjárás miatt kevesen indulnak el a hegyre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez