Oroszlán a hátsó ülésen

Dubajban, mint tudjuk, van néhány extravagáns dolog. De azért egy oroszlán a hátsó ülésen ott sem mindennapos. Az Emírségekben a vadállatok tartása illegális, és akár börtönnel is járhat. De az is igaz, hogy a nagymacskák továbbra is státuszszimbólumnak számítanak.

Aki ilyet vesz, az egyrészt a gazdagságát fitogtatja, hisz egy-egy ilyen állatért több tízezer dollárt is elkérnek a feketepiacon. Másrészt vélhetően bátornak is hiszi magát, ezért pózol a nagyvaddal úton-útfélen. Pedig csak hülye – mondja a kidobott állatokat befogadó állatkert igazgatója. Amit meg csinál, az simán állatkínzás.

Szóval a börtönnel fenyegetés nem sokat ér. Mint ahogy az sem, hogy évente körülbelül 200, illegálisan tartott ragadozót koboztak el a hatóságok. Nem csak oroszlánokat: tigriseket, párducokat, gepárdokat, sőt még hiénákat is.

Az alábbi videó néhány napja készült. Egy lány vette észre a négykerék meghajtású Nissan hátsó ülésén sétálgató oroszlánt. A 9 másododperces felvétel hátterében tisztán beazonosítható Dubaj főútja, a Zajed sejk. Amikor az autó piros lámpát kap, az oroszlán fogja magát, és szépen leül.

{youtube}37zjpXqxXcs{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez