Öntözőrendszert ásott és élve eltemetett indiaiakat talált

 

Szaúd-Arábia keleti részén évekig tartó nyomozás után letartóztattak három férfit: azzal gyanúsítják őket, hogy megöltek öt indiait, és négyet közülük élve temettek el még több mint 10 évvel ezelőtt.

Az esetre akkor derült fény, amikor a farmot 2010-ben kibérelte valaki. Öntözőárkokat kezdett ásni, és másfél méter mélyen csontokba akadt. Először azt hitte, állati maradványok, de aztán, amikor ruhákat is talált mellettük, hívta a rendőrséget.

 

A rendőrök először két ember maradványait találták meg, de rövidesen három újabb holttestre bukkantak. Akkor kezdődött a nyomzás az eltemetett emberek kilétének felderítésére, és az embervadászat a gyilkosok után. Mert hogy gyilkosság történt, az nem volt kétséges. Az áldozatokat összekötözték, a szájukba rongyot gyömöszöltek, és azt ragasztószalaggal rögzítették is – írja a gulfnews.

 

Az elhagyatott farmon már régóta illegális biznisz folyt: alkoholt gyártottak és szerencsejátékokat játszottak, főleg külföldi bevándorlók. A nyomozás kiderítette, hogy még 2003-ban egy részeg veszekedés vége lett az ötös gyilkosság. Az egyik áldozatot először megölték, és utána ásták el, de a másik négyet eszméletlenre itatták és élve temették a földbe.

 

A rendőrök csak egyiküknél találtak igazolványt. Ezen kívül csak egy aranygyűrű nyomán indulhattak el, abba ugyanis bele volt vésve a viselője neve. Az áldozatok összes ismerősét kihallgatták, és a kör végül 8 emberre szűkült. Köztük volt három szaúdi férfi is. Mint kiderült, ők követték el a gyilkosságokat. De őrizetbe vettek négy indiait is: őket azért, mert részt vettek a törvénytelen italgyártásban. A szaúdiak közül egyébként csak egyet kellett bevinniük a rendőröknek: a két másik férfi más bűncselekmények miatt már börtönben ült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez