Álarcosok lőttek egy Kairó katonai buszra

Álarcos fegyveresek tüzet nyitottak egy katonákat szállító buszra Kairóban, egy altisztet megölve és további három sorkatonát megsebesítve – jelentették csütörtökön kairói védelmi források.

 

Ahmed Mohamed Ali, a hadsereg szóvivője hivatalos közleményében a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom számlájára írta a támadást. “A terrorista testvériség álarcos milicistái támadtak a fegyveres erők egyik buszára (…) aminek következtében Juszri Mahmúd Mohamed Haszan altiszt mártírhalált halt” – olvasható a szóvivő hivatalos Facebook-oldalán.

A merénylet reggel hét órakor, a főváros keleti részén történt. A Muzulmán Testvériség támogatta Mohamed Murszi elnök tavaly nyári megbuktatásával hatalomra került kormány átfogó hadjáratot folytat az országban tevékeny iszlamista szervezetetek és azok hívei ellen.

A kormányerők és Murszi támogatói közti összecsapásokban az utóbbi nyolc hónapban több mint ezren vesztették életüket. Magát a nemzetközi közösség által mérsékeltnek tartott Muzulmán Testvériséget a kormány tavaly ősszel betiltotta, majd decemberben hivatalosan is terrorszervezetnek nyilvánította.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez