Pokolgép robbant Libanonban: 4 halott

Négy halottja és hat sebesültje van annak a merényletnek, melyet Libanonban, a szíriai határ közelében, egy benzinkútnál követtek el autóba rejtett pokolgéppel. Az akciót dzsihádista csoportok vállalták magukra.

Négy embert megölt egy autóba rejtett pokolgép vasárnap este Libanonban, a szíriai határ közelében, a radikális síita Hezbollah fegyveres szervezet ellenőrizte területen – közölték libanoni biztonsági források.

A merényletet – amelynek hat sebesültje is van – a Bekaa-völgyben található egyik benzinkútnál követték el, és később dzsihádista csoportok vállalták magukra.

A közlés szerint két halálos áldozat a Hezbollah tagja volt, egy harmadik pedig az öngyilkos merénylő. Az áldozatok száma magasabb is lehetett volna, de a merénylőnek idő előtt működésbe kellett hoznia pokolgépét, mert közeledését a síiták észrevették, és megpróbálták megelőzni a robbantást.

A támadásra röviddel azt követően került sor, hogy a határ túloldalán a szíriai hadsereg – a Hezbollah támogatásával – elfoglalta a stratégiai fontosságú Jabrúd városát. Ez a harci siker a Hezbollahot is segíti abban, hogy meggátolja a szíriai lázadók átszivárgását a libanoni szunnita területek felé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez