Pink rúzzsal, kibontott szőke hajjal kampányol az iraki vallási párt képviselőjelöltje

Az irakiak már láttak néhány parlamenti képviselőnőt vallási pártok színeiben. De azok mind abajában, fedett fejjel léptek be a törvényhozásba, és így is próbáltak szavazatokat szerezni. Most azonban egy szőke, kisminkelt nő kéri a voksaikat az egyik siita párt nevében a plakátokon.

Az áprilisi választásokon készül bekerülni az iraki parlamentbe Aswak Talib al-Zugaibi, a siita blokk, a Nemzeti Iraki Szövetség színeiben. Plakátjain azt hirdeti: Tiéd a választás, válassz jobbat! Zugaibi nem fedi be szőkére festett fürtjeit, és csillogó pink rúzst visel a képeken. Ami passzol a sötét kosztüm alatt hordott, mélyen dekoltált pink tophoz.

A közösségi médiában sokakat sokkolt a kép. A legenyhébb megjegyzés talán az volt, hogy “fogadjunk, a cipője is pink. Ha bekerül, Irak egész büdzséje make up-ra mehet”. Mások keményebbek voltak. Akad, aki szerint butának néz ki a jelölt, és van, aki azt kérdezi: mit tud a külsején kívül? Mert hogy nem tűnik politikusnak, az biztos. Inkább énekes lehetne – írják.

A nők azonban védelmükbe veszik. Azt mondják, az emberek bírálják a fejkendős képviselőket, és arra ácsingóznak, hogy Bagdadban is olyan nők üljenek a Parlamentben, mint Nyugaton vagy mondjuk Oroszországban. De ha kapnak egyet, akkor az sem elég jó nekik. A választási plakátot mindenesetre csaknem ezren nézték meg tegnap a képviselőjelölt FB-oldalán.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez