Egy macska hátráltatta a szavazatszámlálást Ankarában

Legalábbis ezt állította tegnap az ország energiaügyi minisztere. Az újságírók először áprilisi tréfára gyanakodtak, de a kormánytag azt mondta: nem, komolyan beszél, nem először fordult elő ilyen, és teljesen fölösleges csalást kiáltani.

Áramszünet szakította félbe a szavazatok számlálását a török fővárosban a vasárnapi helyhatósági választások után. Az újságírók persze megrohamozták az illetékes minisztert, hogy megtudják, miért. Taner Yildiz azt válaszolta nekik: egy macska tévedt be egy áramelosztó egységbe, ez okozta a bajt. Hozzátette, hogy volt már ilyen máskor is, rosszul teszik azok, akik kapcsolatba hozzák a történteket a választásokkal, nem kell egyből csalásról kiabálni.

A közösségi médiában, amelyet egyébként éppen a voksolást megelőző héten blokkolt egy időre a kormány, egyből szarkasztikus kommentek jelentek meg. Nindzsamacska akcióról írtak, és arról, hogy az elektromos művek emberei egyből megadták magukat a támadóknak. Képek jelentek meg nindzsakarddal repülő és rács mögé dugott macskákról, és szalagcímek arról, hogy elkapták a macskalobbit. Néhányan azért aggódnak, hogy Erdogan miniszterelnök a pikirt képek és beszólások miatt újra lekapcsolhatja a Twittert.

Miközben a kommentelők a macskás verzión köszörülték a nyelvüket, a török rohamrendőrség megint vízágyúkkal oszlatott szét tüntetőket, ezúttal a legfelsőbb választási tanács székházánál, Ankarában. A demonstrálók a voksolás kimenetele ellen tiltakoztak. Hivatalos végeredmény még nincs, de Erdogan már hétfőn a kormánypárt elsöprő győzelméről számolt be, nem csak országszerte, hanem Ankarában és Isztambulban is, és számonkérést ígért az ellenzéknek. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez