Kasztráltatnák a szexuális bűnözőket Szaúd-Arábiában

Radikális módon venné fel a harcot a szexuális zaklatással és az erőszakkal a rijádi Imam Egyetem volt dékánja. Azt mondja: a gyökerénél kell elkapni és kitépni a problémát. Vagyis képtelenné kell tenni a szexuális bűnözőket arra, hogy bűnözzenek.

Szaud Bin Abdullah Al Faniszan azt mondja: Mohamed próféta megtiltotta ugyan a hagyományos kasztrálást, vagyis a pénisz levágását, de ha van vegyi módszer arra, hogy a bűnözők elveszítsék a szexuális érdeklődésüket, akkor azt be kell vetni ellenük. Szerinte a kasztrálás ilyen módja megengedett. Ez konkrétan tablettákat vagy injekciót jelent: olyan anyagot juttatnak be a szervezetbe, amely nem csak hogy elveszi a nemi étvágyat, de képtelenné is teszi az aktusra a pácienst.

Közel-keleti lapok arról írnak, hogy ez a módszer csökkenti a tesztoszteron mennyiségét a véráramban, és a kezelés abbahagyásával visszaállítható az eredeti állapot. A szaúdi vallástudós arra nem tért ki, hogy átmenetinek vagy véglegesnek tartja-e a kémiai megoldást. A Rotana Gulf televíziónak azt mondta: ő is szívesebben látná, ha törvényekkel lehetne elejét venni a szexuális bűnözésnek, de világszerte bebizonyosodott, hogy ez képtelenség. A jogszabályok nem rettentik el az akaratgyenge embereket az ilyesmitől.

Az ötlet egyébként nem úttörő: Kaliforniában már 1996 óta alkalmazzák a módszert a börtönből kiengedett szexuális bűnözőknél. Azóta több más amerikai államban is bevezették a gyakorlatot, hosszas viták után. Sőt, Dél-Koreában és Lengyelországban is alkalmazzák azoknál, akiknek az áldozata 15 évnél fiatalabb volt, amikor megerőszakolták. De Európában is egyre több országban vetődik fel komolyan a kémiai kasztráció kérdése a szexuális bűnözés visszaszorítása érdekében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez