Háromgyermekes arab mikrobiológusnő lett Izrael új mesterséfje

Dr. Nof Atamna-Iszmailnek hívják, 33 éves, arab mikrobiológus, három gyermek anyja, és ő az izraeli mesterséf verseny negyedik évadának győztese. Azt mondja: ez volt élete egyik legnagyobb kalandja. És főzőiskolát nyitna. Hát persze, hogy fúziósat, arab-zsidót.

A verseny szoros volt: a finisben egy 54 éves férfi és egy 42 éves, etióp származású nő volt a versenytársa. Atamna-Iszmail a Szultán tavaszával nyert. Ami nem volt más, mint vörös márna mandulakrémmel és friss zöldségekkel.

A séfvetélkedő korábbi fordulóiban a későbbi győztes arról beszélt, hogy egy arab-zsidó főzőiskola tető alá hozása az álma. Most azt mondja: meg is csinálja, és egész Izraelből vár diákokat.

Atamna-Iszmail mikrobiológiából doktorált, de azóta már négy különböző posztdoktori fokozatot is szerzett. Mindeközben három gyermeket nevel: egy hatéves kisfiút, aki zsidó iskolába jár, és kétéves ikreket.

Édesanyja, aki hébertanár, egy jordániai filmsorozat nyomán adta neki a Nuf nevet. A sivatagi nomádok közt gyakori név az Israel News szerint azt jelenti: a teve púpjának a csúcsa.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez