Azt hiszed, láttál már furcsa választási plakátokat? Nézd meg ezeket…

Lassan a finisébe ér az iraki választási kampány. Mindegyik tömörülés minél többet szeretne leszakítani a 328 parlamenti helyből, és ehhez mindent bedobnak. Kicsit (nagyon) furcsa hirdetéseket is. Na jó, legyünk konkrétabbak: bizarr posztereket, bizarr helyeken. Mi eddig még csak egy szőke szépséget hoztunk. De van más is.

1. Az Irakért dolgozunk blokk jelöltje, Zahrawi Abbasz az éhes választókat célozta meg. Előre csomagolt grillcsirkéken próbál szavazókat szerezni.

2. A Siita el Mutawin koalíció a Nido tejpor poszterét nyúlta le.  A szöveg: Az állampolgár vár.

2kép

3. Ahmed Katafa, a Harakat Samsz, a Nap Mozgalom jelöltje T-alakban jelenik meg a plakátjain. Vagy éppen úgy, mint Kate és Leo a Titanic-én. A szöveg így hangzik: a szegények sírnak, a munkanélküliek panaszkodnak. Szomorúság és szenvedés, minden Istenen múlik. Vagy valami hasonló.

3

4. Muwafak al-Ubaidi jogász, a főként szunnita Al Arabiya koalíció jelöltje  –  azé a tömörülésé, amely nemrég szakított a szekuláris, de szunniták támogatta Al Irakija listával, azt mondja: “Isten nevére esküszöm, azután vettem részt a választáson, hogy Mohamed próféta kitüntetett.”

4

5. Választási plakátján Amir el-Ali az oudjával, gitárszerű arab hangszerével pózol. “Válaszd Dilaja művészét, Amir el-Alit!”.

5

6. Dr. Amal Kashif al-Ghita az Al-Muwatin-tól, a Nemzeti Iraki Szövetséges Koalíciótól a “nemet az abortuszra, igent a szoptatásra” jelszóval kampányol. Ígéretei között szerepel a havonkénti ingyenes látogatás minden iraki család számára Szajed Mohamednél, Irak ismert vallási szereplőjénél.

6

A jelölt nők közül jópáran nem szerepelnek a képükkel a saját választási plakátjaikon. Azt mondják: a vallási hagyományok miatt.

7. Az özvegy iskolaigazgató, Sawosan Ahmed nem a saját fotóját, hanem a meghalt férjéét használta a poszterén.

7

8. Egy másik női jelölt, Sata el-Szultan is a házastársa, Ahmed al-Kanani képét rakta a plakátjára. Igaz, itt a férj legalább él még.

8

9. Khawola Jodah, egy másik női jelölt pedig a bátyját népszerűsítette maga helyett. Legalábbis a fivér szerepelt a plakátokon.

9

Az iraki parlamenti választásokat április 30-án tartják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez