Visszavonulót fújt az iráni haditengerészet

Teherán bejelentette, hogy visszahívja azokat az iráni hadihajókat, amelyek az Atlanti-óceánra futottak ki és az Egyesült Államok tengeri határai felé tartottak. 

A félhivatalos Fars iráni hírügynökség még április 13-án adta hírül a visszakozást Habibollah Szajjari admirálisra hivatkozva. Az iráni haditengerészet parancsnoka közölte, hogy változott a terv, és a 29-es csapat nem megy az Atlanti-óceán nyílt vizeire, a küldetést lehet, hogy másik különítmény kapja. Az admirális hozzátette, hogy a 29-es csapat, amely a Szabalán rombolóból, a Hark logisztikai hajóból és két helikopterből áll, napokon belül hazatér. Az admirális nem szolgált magyarázattal a döntésről, csak annyit közölt, hogy iráni hadihajók küldetései valószínűleg változni fognak attól függően, hogy miként alakul a helyzet Irán szomszédságában, „nem szemtelenednek-e el” jobban a kalózok az Ádeni-öbölben.

Teherán februárban azt ígérte, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság hadihajókat fog küldeni az Atlanti-óceánra. Washington akkor úgy reagált, hogy nem aggódik, és hogy sok ország hadihajói közlekednek az Atlanti-óceán nemzetközi vizein. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez