Megmutatjuk: a tíz leggyakrabban fotózott hely Libanonban

Libanon a Közel-Kelet egyik legtöbbet fotózott országa. Természeti szépségek és épületek sorát töltik fel az Instagram portfóliójukra turisták és helyi tizenévesek. Mostanában persze leginkább szelfi-háttérként. A top 10 helyszínt a Beirut portál vette sorra. Vagyis a forrás igazán autentikus…

1. Jupiter templom, Baalbek

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezt már Csontvári is felfedezte. Igaz, ő más technikával örökítette meg… Baalbekben van jópár a világ legjobb állapotban fennmaradt római kori épületeiből. Kevesen hagyják ki ezt a helyet a Bekaa völgyben, ahol a legjobb libanoni fotóikat készíthetik.

2. A galambok sziklája, Bejrút
2955807788_e948ff693f_b

Valószínűleg senki nem tudja, miért hívják így. Semmi különös, csak szép. Nagyon. Fura alakú fehér sziklák a Földközi tenger nagyon kék vízében.

3. Jeita barlang

jeita-grotto

A világ hét új természeti csodája közül az egyik. Óriási sztalaktitok és sztalagmitok állnak benne, a lábuknál egy tóval. Kilenc kilométer hosszan húzódik, igazából két főbarlangból áll. Libanon nemzeti jelképe és a libanoniak büszkeségének tárgya. Legalább annyira, mintha maguk vájták volna ki a két kezükkel.

4. Faraya síközpont 

faraya-kfardebian-photo-by-fares-jammal

A legtöbb libanoninak azzal kezdődik a tél, hogy csinál néhány fotót magáról Faraya sípályáin. Elsőosztályű lesiklópályák, lélegzetelállító táj, kis Svájc a Közel-Keleten.

5. Szaida, tengeri vár

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Szaida nem más, mint az ókori Szidón. Kicsikét délre tőle egy lovagvár áll, amelyet a 13. században építettek a keresztesek, és amely nagyon jó állapotban maradt fenn.

6. Étoile óratorony, Bejrút 

place_de_ltoile_clock_tower_beirut_4251712276

A csillogó bejrúti belváros koronaékszere a Nejme óratorony. Biztos pont a turistáknak és a helyieknek. “Találkozzunk az óra alatt”.

7. Batroun üdülőhely

batroun

Mindenki, aki valaki, itt tölti az egész nyarat. Vagyis tulajdonképpen státuszszimbólum. Faraya nyári megfelelője. Egy szelfinél ügyeljünk arra, hogy az italunk, a fürdőzők, a csillogóan kék Földközi-tenger mind rajta legyen a képen.

8. Bejrút a levegőből 

8371765636_d920930ebf_b

Így tudatja mindenki a világgal, hogy megérkezett Bejrútba. Tényleg kábé mindenki megcsinálja ezt a fotót a gépről. Mert szép.

9. Cédrusok

Mark Connally Copyright and Contact

Megint Csontvári. És a világhírű jelkép, a zászlóban is szereplő cédrus. Ezen a képen bónusszal: cédrusok hóban.

10. A Mohamed Al Amin mecset és a Szent György templom Bejrútban 

stgeorgemaronitemohammadalaminmosquebeirut

Egymás mellett két vallás temploma. És az utópisztikus remény, hogy egy nap Libanonban majd teljesen normálisan tud együtt létezni mindenki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez