Szaúdi újságíró lett az év “Kiváló Média Vezére”

Turki al-Dakhil szaúdi újságíró és vállalkozó töténelmet írt, mivel ő az első arab, aki megkapta az amerikai “Kiváló Média Vezér” elismerést. 

Az évente megrendezett “American Abroad Media” (AAM) díjátadó három kiemelkedő televíziós és filmes vezetőnek ad elismerést. Kitüntetésüket azért kapják, mert nagyszerűen használják a mainstream médiát arra, hogy az embereket tájékoztassák olyan fontos témákról, mint például a társadalmi és a politikai kérdések.

Idén Turki al-Dakhil-t kapta meg ezt a díjat, mert több millió arab embert buzdított arra, hogy függetlenül gondolkodjon, beszélgessen regionális és nemzetközi témákról. Televíziós talk show-jában, a “Spotlights”-ban számos ellentmondásos és érzékeny témát érintett. 2014 márciusában, az Arabian Business Magazin a világ 100 legbefolyásosabb arab emberei közé választotta.

“Nagyon sok olyan újságíró van szerte a világban, akik kritikus témákkal  foglalkoznak és vitákra ösztönöznek, ezáltal lehetővé téve azt, hogy az emberek tájékozódjanak olyan témákról, amelyek hatással lehetnek a jövőjükre.” – mondta al-Dakhil a díjátadón, majd még hozzátette: “Nagyon hálás vagyok azért, hogy elismerik a munkám. Az egész pályafutásom alatt arra törekedtem, hogy feddhetetlen és megbízható legyek. Szerencsés vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy felhívhatom a figyelmet ezekre a kényes témákra. Jó érzés azt látnom, amikor az emberek szenvedélyesen foglalkoznak egy kérdéskörrel, odafigyelnek és vitáznak róla.”

Az AAM alapítója és elnöke, Aaron Lobel elmondta, hogy mindegyik díjazott “nagy hatással volt a médiára, a szabad és kritikus gondolkodásukkal, és a fontos nemzetközi kérdésekhez való hozzáállásukkal.” Al-Dakhil mellett a három díjazott között van még Paul Greegrass hollywood-i producer és az Impact Partners. Greengrass rendezte a Philips kapitány című filmet, amiért Oscar díjra is jelölték. Az Impact Partners pedig független dokumentumfilmeket készítő cég. A díjakat Washingtonban fogják átadni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez