Forradalmi bögre igazi forradalmároknak

Dmitrij Kopackij fejében idén januárban fogant meg annak a bögrének az ötlete, amely majd nyugodtabb időkben emlékezteti az ukránokat, mekkora önfeláldozás árán sikerült elérni a változást.

A forma kialakításában Anna Marinyenko, 3D dizájner segített a Psyho stúdió művészeti igazgatójának. Végül megszületett a Smoky Wheels, a négy különböző, egymásra rakott autógumiból álló bögre. Ami, ha forró ital gőzölög benne, az egy éve kezdődött kijevi tüntetésekre emlékeztet.

A tervezés során több ezren kérték, hogy ténylegesen is készüljön el a bögre. A tervezők belevágtak és gyorsan meg is találták a célra legalkalmasabb, olasz fekete matt üveget. Hogy a drága alapanyagra összegyűljön a szükséges összeg, kampányba kezdtek a Kickstarter.com oldalon. A szeptemberben megcélzott 30.000 dollárból október végéig 4.000 jött össze. A tervek szerint jövő februárban kezdik árulni a Smoky Wheels-t.

A készítők remélik, a bögrével az egész világ figyelmét felhívják a hatalommal szembeszegülő ukránok történetére. Az Adme.ua marketing hírportálnak azt is elmondták, hogy az ukrajnai megrendelőktől befolyt összeg 25 százalékát az Ukrán Hadsereg javára ajánlják fel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez