Blokkolták a Viagogo jegyárusító portált Brazíliában

Leállították a Mundial jegyeinek internetes árusítását és újraeladását – ezzel igyekeznek megakadályozni a jegyek felárral való továbbadásának immár hatalmasra dagadt üzletét.

A Viagogo, a magát a világ legnagyobb jegyárusító virtuális piacterének nevező portál lezárta a vásárlási lehetőséget a brazilok előtt, mert más módon nem tudja megállítani a tömeges jegyűzérkedést. Egy hónappal a játékok kezdete előtt sűrűsödnek a viharfelhők a foci egyik hazájában és nem tesz jót a hangulatnak, hogy a brazil vásárlók ezzel a mondattal találkoznak, amikor jegyet szeretnének venni: “We are sorry, the page you are trying to access is not available to customers in your country.” (sajnáljuk, ez az oldal nem elérhető az ön országában vásárlók számára)

Ugyanakkor a Viagogo oldalának blokkolása csak egy szimbolikus lépés, mivel több tucat egyéb oldal van, amelyen ezek az üzletek a jegyekkel sikeresen lebonyolíthatók – mondják a helybéliek. Az oldalak működtetői szerint az embereknek jogában áll azt tenni az általuk megvásárolt jegyekkel, amit szeretnének, ugyanakkor az árnövekedés egy újrahasznosított jegy esetében akár a százszoros is lehet. A Group game FB oldal név nélküli nyilatkozója szerint egy átlagjegy 500 reál, viszont újra eladáskor ez már 30 000 reál lesz. Bár a FIFA megtiltotta a jegyek újraeladását, de  – mint a brazilok mondják – ki figyel oda rájuk. Mert sz is igaz, hogy ha a FIFA komolyan foglalkozott volna a jegyek kérdésével, akkor nem lehetett volna százával venni egy személynek a jegyeket – ez pedig lehetséges volt.

De vannak bátrak is, így Carlos Frederico Silva, aki megalapította a ,,World Cup tickets without touts” oldalat, amely a szurkolók kihasználása és kizsebelése ellen irányul. Igyekeznek a megszerzett jegyeket ugyanazon az áron továbbadni – és ezért már halálos fenyegetést is kaptak. Vagyis a dolog nem veszélytelen…..

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez