Jobb lehet az áramellátás Ecuadorban

Főképp a háztartások számára segítség, hogy a villamosenergia-hálózat korszerűsítését megvalósíthatják Ecuadorban. Ennek érdekében 200 millió dolláros hitelt is felvesznek.

Hitelt vesz fel Ecuador azért, hogy fejleszthesse villamosenergia-átviteli hálózatát. A kölcsönről szóló szerződést a hétvége előtt már alá is írta a pénzügyminiszter. A 200 millió dollárt az Andok Fejlesztési Társaság folyósítja. Az elektromos rendszer 120 voltosról 220 voltosra való átalakítása valósítható meg ebből a pénzből.

A beruházásra, a hálózat korszerűsítésére a lakossági igények miatt is szükség van, a fiskális tárca vezetője, Fausto Herrera utalt rá: a sok háztartásban használatos indukciós tűzhelyek energiaellátásához elengedhetetlen a fejlesztés. Az Andok Fejlesztési Társaság igazgatósága más döntésének részleteit is ismertette, azt, hogy az éghajlati balesetek, járványok, különböző környezeti szennyezések leküzdésének programjaihoz a tagországok hozzáférhetnek pénzügyi támogatáshoz, akár 50 millió dollárhoz.

(Photo:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez