A demokraták rosszul tették, hogy rejtegették Obamát

Ezt állítják republikánus kampánystratégák, akik szerint többet kellett volna használni az elnököt az időközi választások alatt.

A Times magazinnak nyilatkozó republikánus tanácsadók keddi győzelmük után elmondták, ők mit csináltak volna másként a demokraták helyében a kampány alatt. Egy tanácsuk igencsak meglepő volt. Szerintük hiba volt, hogy Barack Obamát “elrejtették”, hogy nem használták fel a kampány idején.
Az elnök szinte egyáltalán nem vett részt a kampányban, nem ment támogató beszédeket tartani a demokrata jelöltek mellett, leginkább azért, mert attól tartottak, hogy a népszerűtlen elnök csak ártana és támadási felületet biztosítana. Sok demokrata jelölt pont azzal kampányolt, hogy mennyire nem ért egyet az elnökkel.
Rob Collins, a Republikánus Nemzeti Szenátori Tanács vezetője szerint ez hiba volt. Elmondta, hogy felméréseik szerint a választók számára a gazdaság állapota volt a legfontosabb kérdés, és ez volt az terület, ahol a demokraták a legjobban állnak, erre kiszorították azt az embert, aki ezt a legjobban tudta volna képviselni. Collins szerint sok államban a demokrata jelölteknek meg lett volna a lehetősége arra, hogy rámutassanak a sok pozitív dologra, amit az Obama vezette kormányzatnak köszönhetnek, de ezt nem tették meg.
Más republikánus tanácsadók Obama szerepével kapcsolatban a Time-nek kijelentették: a demokratáknak legalább próbálkozniuk kellett volna azzal, hogy az elnököt többet szerepeltetik. Hiszen a republikánusok mindenféleképpen felhasználták volna őt a demokrata jelöltek elleni támadásokban. Arra biztosan jó lett volna, hogy megmozgatja a demokrata bázist, amiről a republikánusok szerint a demokraták “elfeledkeztek”, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a republikánusok győzelmet arattak.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez