A Marlboro gyártója betörne a 40 milliárdos marihuána piacra

A Marlboro cigarettákat gyártó Altria jelenleg 50,9%-os részesedéssel rendelkezik az amerikai dohányiparban. Most a legális és gyógyászati célra használt marihuána piacából próbál kihasítani egy szeletet.

 

 

 

 

Az ok, amiért eddig kimaradt a piacról az, hogy a legtöbb államban még mindig illegális a marihuána fogyasztás minden formája. Eddig csak 4 állam legalizálta a szer használatát. Colorado állam engedélyezte először a marihuána használatát augusztusban, azóta 67,5 millió dollárnyit forgalmazott. Az 5,26 milliós államban ez azt jelenti, hogy minden egyes ember 12,83 dollárt költött a szerre.

Ha a 316 milliós országban ezt a tendenciát követnék az eladások teljes legalizálása mellett, az évente 48,6 milliárd dolláros forgalmat generálna. Ehhez még hozzácsapódik a „fű turizmus” és máris csillagászati bevételekhez jutna az USA. Az illegális piac forgalmát valahol 18 és 30 milliárd dollár közé saccolják a szakértők. Az ország lakosságát évről-évre szondázzák ezzel a kérdéssel: „Ön a marihuána legalizálása mellett áll?” Míg 2005-ben csupán 36% szavazott igennel, addig 2014-re elérték az 51%-os határt.

Az Altria cégnek elég tekintélyes múltja és jelene van a növénytermesztés terén, ezért valószínű, hogy a friss piac nagy részét ő fogja birtokolni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez